Lijst 12 kerken in Zaanstad

Max de Jong

• Bijgewerkt: 2024-08-04

Samengesteld uit de beste lijsten over kerken in Zaanstad, zorgvuldig samengesteld en onderzocht op betrouwbare websites en blogs. Bevat opvallende opties zoals Kogerkerk, Evangelie Gemeente De Deur Zaandam, Zaandijkerkerk, R.K. Kerk St. Odulphus, Protestantse Gemeente Zaandam. Laten we het samen ontdekken!

1.Kogerkerk

Kogerkerk

2.Evangelie Gemeente De Deur Zaandam

Evangelie Gemeente De Deur Zaandam
Welkom bij de Evangelische Gemeente De Deur in Zaandam. Een levendige en gastvrije kerk waar iedereen zich welkom mag voelen. De diensten zijn opwindend en toegankelijk, met duidelijke boodschappen en inspirerende muziek. Op zoek naar verbinding en een diepzinnige ontmoeting met God? Kom dan zeker eens langs en ervaar de warmte en liefde die in onze kerk heerst.

De Deur biedt vertaaldiensten in het Engels en Spaans, zodat taalbarrières geen belemmering vormen. Onze gemeenschap is divers en vol passie voor God en voor elkaar. Of je nu een zoekende bent op zoek naar zingeving of een toegewijde christen die verdieping zoekt, bij De Deur vind je een thuis. Kom, stap door die deur en laat je verrassen door de liefde, aanvaarding en inspiratie die je daarbinnen zult vinden.

Lees meer: Lijst 13 koffietentjes in Zaanstad

3.Zaandijkerkerk

Zaandijkerkerk
De Zaandijkerkerk, een serene oase te midden van het bruisende Zaanse Schans, nodigt uit tot bezinning en contemplatie. Stap binnen en voel de eeuwenoude grandeur, terwijl het zachte licht door de glas-in-loodramen naar binnen stroomt. Verlies jezelf in de akoestiek van het orgel en laat de zorgen van de wereld achter je.

Hoewel de kerk haar oorspronkelijke functie niet meer vervult, blijft ze een getuige van het rijke religieuze erfgoed van Zaandijk. Haar statige pilaren en indrukwekkende architectuur getuigen van de diepgewortelde spiritualiteit van deze gemeenschap. Bewonder de zorgvuldig onderhouden details en laat de geschiedenis van dit heilige gebouw tot leven komen.

4.R.K. Kerk St. Odulphus

De R.K. Kerk St. Odulphus is een prachtig voorbeeld van een klassieke kerk, met behouden architectuur die je terugvoert naar vroeger tijden. De parochiegemeenschap is warm en toegewijd, en de mis wordt geleid door een fantastische voorzanger/dirigent die de eredienst tot leven brengt.

Na de mis kunt u genieten van een kopje koffie en de gezelligheid van de hechte gemeenschap. De R.K. Kerk St. Odulphus is een oase van rust en bezinning, waar u de drukte van alledag even kunt vergeten en uzelf kunt verdiepen in de schoonheid van de oude stijl en de kracht van het geloof.

Lees meer: Lijst 21 restaurants in Zaanstad

5.Protestantse Gemeente Zaandam

**Protestantse Gemeente Zaandam** Een prachtig orgelconcert van Gert van Hoef heb ik vanavond mogen bijwonen. Wat een virtuoos spel en prachtige klanken! Het deed mijn hart en ziel oprecht goed.

**Voedselbank** De Voedselbank is een onmisbare schakel in onze samenleving. Deze organisatie steunt onze kwetsbare medemens met voedselhulp. Het is hartverwarmend om te zien hoe zij degenen helpen die het meest behoefte hebben aan onze steun. Laten we deze waardevolle initiatieven blijven koesteren en ondersteunen.

6.St. Petrusparochie

Een parel die u niet mag missen: de St. Petrusparochie. Hoewel u er wellicht nog niet bent binnengeweest, is dit een absolute aanrader. Ontdek de serene atmosfeer en steek een kaarsje aan voor slechts 50 cent.

De parochieherberg is een ware schatkamer. Hier vindt u een unieke verzameling antiek, curiosa en tweedehands vondsten. Laat u verrassen door de verborgen parels en geniet van de vriendelijke ontvangst door de vrijwilligers. Vergeet niet te parkeren voor de deur, zodat u direct vanuit uw auto de schatten van de parochie kunt verkennen.

Lees meer: Lijst 17 brunch in Zaanstad

7.Ichtus Gemeente Zaandam

Ichtus Gemeente Zaandam

8.Sint-Jozefkerk

Sint-Jozefkerk
De Sint-Jozefkerk mag dan niet de meest esthetisch aansprekende zijn, maar in de jaren '60 was het een toonbeeld van moderniteit. Ook al ben ik zelf niet gelovig, ik voelde me er uitermate welkom toen mijn zoon zich bij de kerk voegde. De gemeenschap is warm en uitnodigend, waardoor het meer is dan alleen een religieus centrum; het is een plek van verbondenheid en inspiratie.

9.Nieuw-Apostolische Kerk

Nieuw-Apostolische Kerk
Kom op zondag om 10.00 uur of woensdag om 20.00 uur naar de diensten en word hartelijk ontvangen met een warme glimlach. Dompel uzelf onder in de inspirerende preken en ervaar de verrijkende verbondenheid met medegelovigen. Of u nu een toegewijde kerkganger bent of gewoon op zoek bent naar een plek van rust en reflectie, deze Nieuw-Apostolische Kerk is een baken van geloof en gemeenschap.

10.NGK-Zaankerk

NGK-Zaankerk

11.Stichting Kerkgemeenschap Mattheus Zaanstreek

Stichting Kerkgemeenschap Mattheus Zaanstreek
Deze prachtige Schuilkerk, gelegen in het hart van de Zaanstreek, is het spirituele thuis van de Mattheus gemeenschap. Een hechte en gastvrije geloofsgemeenschap die samenkomt in dit sfeervolle kerkje. De authentieke details en historische charme creëren een intieme en inspirerende omgeving.

In dit Schuilkerkje vinden geloofsgenoten een warm welkom en een plek waar ze hun spiritualiteit kunnen verdiepen. De gemeenschap organiseert regelmatig diensten, bijeenkomsten en activiteiten, waar iedereen welkom is om zich aan te sluiten en inspiratie te vinden in hun geloof.

12.Paaskerk

Paaskerk
  • Beoordeling: 3,8/5 (4 Review by google)
  • Adres:

    Burgemeester Ter Laanplantsoen 21, 1501 TN Zaandam, Nederland

  • Openingstijden:

    24 uur geopend

De Paaskerk in Den Haag is een architectonisch meesterwerk dat u niet wilt missen. De moderne, opvallende gevel herbergt een verrassend ruim interieur dat is gedecoreerd met kleurrijke glas-in-loodramen van de beroemde kunstenaar Karel Appel. De kerk is een oase van rust en schoonheid, een plek waar u even kunt ontsnappen aan de drukte van de stad en kunt genieten van de inspirerende kunst.

Maar de Paaskerk is meer dan alleen een mooi gebouw. Het is ook een gastvrije gemeenschap die zich inzet om mensen te helpen. De kerk organiseert regelmatig evenementen en activiteiten, waaronder concerten, tentoonstellingen en lezingen. Er is ook een actieve gemeenschapsgroep die maaltijden aanbiedt aan daklozen en andere behoeftigen. De Paaskerk is een plek waar iedereen welkom is, ongeacht hun geloof of achtergrond. Dus breng vandaag nog een bezoek aan de Paaskerk en ontdek een plek van schoonheid, inspiratie en gemeenschap.
Post suggesties