Lijst 13 meren in Amsterdam

Sophie Peters

• Bijgewerkt: 2024-07-27

Samengesteld uit de beste lijsten over meren in Amsterdam, zorgvuldig samengesteld en onderzocht op betrouwbare websites en blogs. Bevat opvallende opties zoals Sloterplas, Nieuwe Meer, Het Eikenhout, Sloterplas, Gaasperplas. Laten we het samen ontdekken!

1.Sloterplas

amusement voor jong en oud

Sloterplas
  • Beoordeling: 4,6/5 (1461 Review by google)
  • Adres:

    Oostoever, 1064 GW Amsterdam, Nederland

  • Openingstijden:

    24 uur geopend

  • Ticket service:

    ja

  • Hoogseizoen:

    zomermaanden

  • Attracties:

    zwemmen, zonnen, wandelen, fietsen, varen

  • Veiligheidsmaatregelen:

    geen specifieke veiligheidsmaatregelen

Ontdek het bruisende en veelzijdige Sloterplaspark, een oase aan de rand van Amsterdam. Dompel jezelf onder in een groene oase, waar hoge bomen je omarmen met hun zuurstofrijke bladerdek.

Strek de benen tijdens een verkwikkende wandeling over de kronkelende paden of laat je adrenaline stromen tijdens een pittige hardloopsessie. Het park is uitgerust met de nieuwste sportapparatuur, zodat je in alle comfort kunt zweten. En voor ultiem waterplezier kun je een bootje huren en over het heldere water van het Sloterplas varen, terwijl je geniet van de prachtige skyline van Amsterdam.

2.Nieuwe Meer

Nieuwe Meer
Ontdek de pittoreske Nieuwe Meer, een oase van rust en ontspanning in het hart van het Nederlandse platteland. Dit uitgestrekte streekrecreatiegebied biedt een adembenemend landschap, waar u eindeloos kunt fietsen door groene weiden en langs kristalheldere meren.

Geniet van het kabbelen van het water en het gezang van vogels terwijl u langs de oevers fietst. Of neem een verfrissende duik in het kristalheldere water, omgeven door weelderige vegetatie. De Nieuwe Meer is de perfecte bestemming voor liefhebbers van de natuur en actieve ontspanning. Of u nu een fervent fietser bent of gewoon zoekt naar een rustige dag weg van de drukte, de Nieuwe Meer zal u zeker betoveren met zijn ongerepte schoonheid en eindeloze recreatiemogelijkheden.

Lees meer: Lijst 36 koffietentjes in Amsterdam

3.Het Eikenhout

Het Eikenhout
Ontdek de betoverende kade van 't Eikenhout, genesteld aan de oevers van het IJ, waar eens vrachtschepen hun schatten lostten. Nu is deze voormalige haven getransformeerd tot een oase van rust en recreatie, waar gasten kunnen genieten van een ongeëvenaard uitzicht op het water.

Sta op de rustige steiger van 't Eikenhout en laat de adembenemende panorama's je ziel strelen. De kabbelende golven van het IJ dansen in het zonlicht, terwijl de stad Amsterdam zich majestueus aftekent aan de horizon. Wees getuige van het levendige schouwspel van boten die over het water glijden, een schilderachtig ballet dat je zintuigen prikkelt.

4.Sloterplas

Sloterplas is een prachtig park- en watergebied in Amsterdam. Het is een ideale plek om te wandelen, hardlopen of gewoon te genieten van de natuur. Rond het meer loopt een mooie lus van ongeveer 5 kilometer. Op mooie dagen kan het er wel druk zijn, maar door de weeks is het meestal rustig.

Het gebied is erg groen en er zijn veel bomen en planten. Er zijn ook verschillende bankjes en picknicktafels waar je kunt zitten om te genieten van het uitzicht. In de zomer kun je zwemmen in het meer en er zijn ook verschillende speeltuinen voor kinderen. Kortom, Sloterplas is een heerlijk gebied om te ontspannen en te genieten van de buitenlucht.

Lees meer: Lijst 22 restaurants in Amsterdam

5.Gaasperplas

Een oase van rust en ontspanning vlakbij de stad

  • Beoordeling: 4,6/5 (208 Review by google)
  • Adres:

    Amsterdam, Nederland

  • Ticket service:

    nee

  • Attracties:

    Zwemmen, varen, wandelen, fietsen, picknicken

  • Veiligheidsmaatregelen:

    Toezicht door parkwachters, camerabewaking

Ontdek het sprookjesachtige Gaasperplas, een oase van rust en schoonheid gelegen aan de rand van Amsterdam. Wandel langs de oevers van het kristalheldere meer en adem de frisse lucht in, terwijl je geniet van de schilderachtige uitzichten. Het aangrenzende park is een paradijs voor natuurliefhebbers en biedt eindeloze mogelijkheden voor ontspanning en avontuur.

Trek je wandelschoenen aan en ga op een verkwikkende tocht rond het meer, een pad van ongeveer een uur wandelen of een half uurtje joggen. Laat je meevoeren door de sereniteit van de natuur en geniet van de rustgevende geluiden van vogels en het kabbelende water.

6.Herengracht

De Herengracht is een van de mooiste grachten van Amsterdam

  • Beoordeling: 4,6/5 (162 Review by google)
  • Adres:

    Amsterdam, Nederland

  • Ticket service:

    nee

  • Hoogseizoen:

    lente en herfst

  • Attracties:

    prachtige herenhuizen, grachtenpanden en bruggen

  • Veiligheidsmaatregelen:

    wees alert op zakkenrollers en let op uw waardevolle spullen

Wie aan Amsterdam denkt, denkt aan grachten. En wie aan grachten denkt, denkt aan de Herengracht. Wat is er zo bijzonder aan deze gracht? Ten eerste is het een van de drie hoofdgrachten die het UNESCO-werelderfgoed vormen. Ten tweede werd het in de 17e eeuw gebouwd door de rijkste en machtigste inwoners van Amsterdam, die er prachtige stadspaleizen lieten bouwen. En ten derde passeren alle boottochten deze gracht, zodat je er vanaf het water van kunt genieten.

Slenter langs de Herengracht en bewonder de prachtige gevels van de grachtenpanden. Let op de details, zoals de ornamenten en de schilderingen. Stop bij een van de vele cafés of restaurants aan de gracht voor een hapje of een drankje. Geniet van het uitzicht op de voorbijvarende boten en de bedrijvigheid op de kade. De Herengracht is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de sfeer van Amsterdam.

Lees meer: Lijst 20 brunch in Amsterdam

7.Buiten-IJ

De havens van Amsterdam-Oost en Buiten-IJ bieden ongekende kansen voor de beroepsvaart. Met de uitbreiding en verbetering van de Amsterdamse haveninfrastructuur wordt er fors ingezet op een toename van de capaciteit en bereikbaarheid voor beroepsvaartuigen. Dit biedt scheepseigenaren en -exploitanten een scala aan voordelen, waaronder snellere doorlooptijden, lagere operationele kosten en verbeterde toegang tot de Europese binnenvaartmarkt.

De havens van Amsterdam-Oost en Buiten-IJ zijn strategisch gelegen aan de rand van de Noordzeekanaalzone, met uitstekende verbindingen met de Noordzee en de rest van Europa. De uitbreiding van deze havens creëert nieuwe mogelijkheden voor schepen om te laden, lossen en te verblijven. Met de toevoeging van nieuwe ligplaatsen, laad- en losfaciliteiten en verbeterde infrastructuur, kunnen beroepsvaartuigen efficiënter opereren en hun concurrentievermogen vergroten.

8.Schellingwouderbreek

Kom tot rust in de idyllische omgeving van Schellingwouderbreek. Dit knusse park omarmt een kalm meer, een overblijfsel van de rampzalige Allerheiligenvloed in 1570. De naam "breek" herinnert aan de gebroken dijken die de woeste wateren doorlieten.

Strijk neer op een bankje langs de waterkant en geniet van het serene uitzicht. Laat de zorgen van het dagelijkse leven wegsmelten terwijl u het gekwaak van kikkers hoort en de rimpels in het water ziet glinsteren. Schellingwouderbreek is een oase van rust en een paradijs voor natuurliefhebbers.

Lees meer: Lijst 19 hotels in Amsterdam

9.Swimming Nieuwemeer

Geniet van een onvergetelijke zomerdag bij het Nieuwemeer! Dit prachtige meer is een waar paradijs voor gezinnen, met uitgestrekte grasvelden waar u kunt zonnebaden en een directe toegang tot het kristalheldere water. Of u nu wilt zwemmen, pootjebaden of gewoon lekker wilt ontspannen met een boek, het Nieuwemeer biedt voor ieder wat wils.

In het weekend kan het wat drukker worden, maar doordeweeks is het er heerlijk rustig. U kunt er dan in alle rust zwemmen, zonnebaden of genieten van een picknick op het gras. Het Nieuwemeer is omgeven door prachtige natuur, waardoor het een idyllische plek is om even helemaal tot rust te komen.

10.Schinkel

Ontdek het bruisende hart van Schinkel, een unieke parel verscholen onder de A10 West. Stap binnen in een wereld waar lokale helden samenkomen om te genieten van een welverdiende pauze. Deze levendige ontmoetingsplek is een magneet voor degenen die verlangen naar een authentieke Amsterdamse ervaring.

Vergeet de drukte van de stad en dompel jezelf onder in de gezellige sfeer van Schinkel. Laat je meeslepen door het geroezemoes van gesprekken en de heerlijke geuren die uit de nabijgelegen eetgelegenheden opstijgen. Of je nu op zoek bent naar een plek om bij te praten met vrienden of gewoon wilt ontspannen en de wereld voorbij ziet trekken, Schinkel is de perfecte plek om je te verliezen in de charme van Amsterdam.

11.Noorder IJpolder

Noorder IJpolder
Verken het ruige natuurgebied rondom de Noorder IJ plas en laat u verrassen door de smalle paadjes en onverwachte ontmoetingen. Geniet van de adembenemende uitzichten over de plas en het Noordzeekanaal terwijl u zich een weg baant door dit unieke landschap. Pak uw mountainbike en ervaar de thrill van het MTB-parcours in de Noorder IJpolder!

12.Barnegat

13.Reigervijver

Reigervijver
Post suggesties