Lijst 30 kunstgalerieën in Amsterdam

Marco van den Berg

• Bijgewerkt: 2024-07-27

Samengesteld uit de beste lijsten over kunstgalerieën in Amsterdam, zorgvuldig samengesteld en onderzocht op betrouwbare websites en blogs. Bevat opvallende opties zoals OODE, Iris Galerie Amsterdam 9 Straatjes, O.D. gallery, YellowKorner Amsterdam, Iris Galerie Amsterdam Spiegelgracht. Laten we het samen ontdekken!

1.OODE

OODE
OODE is een oase van rust midden in het bruisende stadscentrum. Hier kun je op je gemak rondkijken en genieten van prachtige verweesde kunstwerken die naadloos samengaan met nieuwe, eigentijdse creaties. Het aanbod is zo veelzijdig dat er voor ieder wat wils is. Of je nu op zoek bent naar een uniek schilderij, een bijzondere sculptuur of een origineel cadeau, bij OODE vind je het gegarandeerd. En omdat de kunstwerken hier met liefde en zorg worden geselecteerd, weet je zeker dat je iets bijzonders in handen krijgt.

Wat OODE zo bijzonder maakt, is de combinatie van oude en nieuwe kunst. Hierdoor ontstaat een unieke sfeer die je nergens anders vindt. Het is alsof je door de tijd reist en getuige bent van de evolutie van kunst. Of je nu een ervaren kunstliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar iets moois om je huis mee op te fleuren, bij OODE ben je aan het juiste adres. En omdat de prijzen hier heel schappelijk zijn, kun je jezelf of iemand anders met een gerust hart verwennen met een prachtig kunstwerk.

2.Iris Galerie Amsterdam 9 Straatjes

Een intieme galerij met een wisselende expositie van hedendaagse kunst

Iris Galerie Amsterdam 9 Straatjes
  • Beoordeling: 4,8/5 (158 Review by google)
  • Adres:

    Gasthuismolensteeg 7, 1016 AM Amsterdam, Nederland

  • Openingstijden:

    11:00 tot 18:00

  • Voordelen:

    Gastvrije galerij, unieke kunstcollectie, centrale locatie

  • Nadelen:

    Beperkte openingstijden, kleine ruimte, kan druk zijn

  • Kunstgalerie
  • 9 Straatjes
  • Hedendaagse kunst
  • Exposities
  • Amsterdam
Stap binnen in de wereld van Iris Galerie, gelegen in het charmante 9 Straatjes-district van Amsterdam. Beleef een onvergetelijke ervaring waarbij kunst, gastronomie en persoonlijke herinneringen samenkomen. Of je nu alleen bent, met een partner of met het hele gezin, Iris Galerie biedt een uniek moment om te creëren en te genieten.

Verken de betoverende galerieruimte, waar je wordt verwelkomd door de geur van versgebakken wafels en de vriendelijkheid van onze ervaren medewerkers. Ontdek een schat aan kunstwerken, van kleurrijke schilderijen tot handgemaakte sieraden, en laat je inspireren door de creativiteit die je omringt. Kies je favoriete kunstwerk en maak een blijvende herinnering door hem te personaliseren met een handgeschreven bericht of een speciaal symbool. Laat je culinaire zintuigen prikkelen door de heerlijke wafels, vers bereid met lokale ingrediënten, terwijl je geniet van de levendige sfeer van de galerieruimte.

Lees meer: Lijst 36 koffietentjes in Amsterdam

4.YellowKorner Amsterdam

De plek voor bijzondere fotografie in Amsterdam

YellowKorner Amsterdam
  • Beoordeling: 4,6/5 (169 Review by google)
  • Adres:

    Singel 282, 1016 AD Amsterdam, Nederland

  • Openingstijden:

    11:00 tot 18:00

  • Voordelen:

    Centrale ligging, ruime collectie, vriendelijk personeel

  • Nadelen:

    Prijzig, wisselende kwaliteit, kleine ruimte

  • fotografie
  • kunst
  • exposities
  • workshops
  • Amsterdam
Welkom bij YellowKorner Amsterdam, een waar paradijs voor liefhebbers van fotografie. Stap binnen en word begroet door een adembenemende selectie foto's, elk een meesterwerk op zich. Van moderne stadsgezichten tot serene natuurtaferelen, hier vind je beelden die je zullen inspireren en je hart zullen raken.

YellowKorner is meer dan alleen een galerij. Het is een plek waar je je kunt verliezen in de schoonheid van fotografie. Het deskundige personeel staat altijd klaar om je te helpen de perfecte foto te vinden die past bij je stijl en interieur. Geniet van de hoogwaardige afdrukken en de scherpe prijzen, zodat je een stukje kunst mee naar huis kunt nemen zonder je budget te overschrijden. Of je nu een doorgewinterde verzamelaar bent of net begint, YellowKorner Amsterdam is de bestemming voor iedereen die de kracht van fotografie wil ervaren.

Lees meer: Lijst 22 restaurants in Amsterdam

5.Iris Galerie Amsterdam Spiegelgracht

Iris Galerie Amsterdam Spiegelgracht

6.Carré d'artistes

Carré d'artistes
Een wandeling door de stad leidde ons naar een onverwachte schat: de Carré d'Artistes-galerie. De etalage was een lust voor het oog, met een veelheid aan kunstwerken die ons lokten binnen. Eenmaal binnen, werden we overweldigd door de diversiteit en kwaliteit van de tentoonstelling.

De selectie varieerde van schilderijen tot sculpturen, allemaal samengesteld door deskundige curatoren. Het was duidelijk dat er veel zorg was besteed aan het samenbrengen van deze collectie. Of je nu een doorgewinterde kunstverzamelaar bent of gewoon geniet van een mooi stuk, in de Carré d'Artistes-galerie vind je gegarandeerd iets naar je smaak.

Lees meer: Lijst 20 brunch in Amsterdam

8.Galerie Fons Welters

Galerie Fons Welters
Galerie Fons Welters, een oase van hedendaagse kunst in het bruisende hart van Amsterdam, nodigt u uit om te verdwalen in een wereld van visuele wonderen. Stap binnen en word begroet door een eclectische mix van schilderijen, sculpturen en installaties van zowel gevestigde als opkomende kunstenaars. Elke tentoonstelling is een zorgvuldig samengestelde reis door de grenzen van creativiteit, die u uitdaagt om uw perceptie van kunst te herdefiniëren.

Maar Galerie Fons Welters is meer dan alleen een expositieruimte. Het is een ontmoetingsplaats voor kunstliefhebbers, waar u kunt genieten van lezingen, workshops en exclusieve rondleidingen. Het deskundige team van galeriemedewerkers staat altijd klaar om uw vragen te beantwoorden en u te helpen de diepere betekenis van de tentoongestelde werken te begrijpen. Of u nu een doorgewinterde kunstverzamelaar bent of gewoon op zoek bent naar een inspirerende dosis cultuur, Galerie Fons Welters biedt een onvergetelijke ervaring die uw geest zal verrijken en uw zintuigen zal prikkelen.

Lees meer: Lijst 19 hotels in Amsterdam

10.Kunsthuis Amsterdam

Kunsthuis Amsterdam
Beleef de magie van fotografie in Kunsthuis Amsterdam, waar de gerenommeerde fotograaf Rankin zijn meesterwerken tentoonstelt. Deze knusse en stijlvolle galerij is een oase voor liefhebbers van beeldkunst, waar je de kans krijgt om oog in oog te staan met Rankins indringende portretten en iconische beelden.

Dompel je onder in een wereld van creativiteit en laat je inspireren door de unieke perspectieven van deze befaamde fotograaf. Of je nu een doorgewinterde verzamelaar bent of gewoon geniet van de schoonheid van fotografie, Kunsthuis Amsterdam biedt een onvergetelijke ervaring. Breng een bezoek en word weggeblazen door de kracht van het beeld.

11.Galerie Fontana

Galerie Fontana
Galerie Fontana Geweldig! Een exclusief pand aan de historische Amsterdamse grachten! De moeite waard om te bezoeken...Want de zeespiegel is nog niet te hoog...))

Ik ging erheen voor de opening van een tentoonstelling met werken van Hellen van Meene (haar eerste tentoonstelling in deze galerie) en werd weggeblazen door haar foto's! Zorg ervoor dat je de video bekijkt, een soort artistieke making-of waarin haar hele proces wordt getoond.

13.Tim Cantor Galleries B.V.

Tim Cantor Galleries B.V.

14.Galerie Mokum B.V.

Galerie Mokum B.V.

15.Outsider Art Galerie

Outsider Art Galerie

17.Galerie Moon

Galerie Moon

18.Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken

Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken

19.AbrahamArt.com - Kunstgalerie in Amsterdam

AbrahamArt.com - Kunstgalerie in Amsterdam

20.Galerie Slewe

Galerie Slewe

22.Ellen de Bruijne projects

23.andriesse eyck galerie

andriesse eyck galerie

24.Dokhuis Galerie

Dokhuis Galerie

28.Galerie Ron Mandos

Galerie Ron Mandos

29.Nxt Museum

Nxt Museum

30.Tours & Tickets

Tours & Tickets
Post suggesties