Lijst 11 kerken in Rotterdam

Sophie Peters

• Bijgewerkt: 2024-08-01

Samengesteld uit de beste lijsten over kerken in Rotterdam, zorgvuldig samengesteld en onderzocht op betrouwbare websites en blogs. Bevat opvallende opties zoals Waalse Kerk, Eendrachtskapel, Sint-Lambertuskerk, Breepleinkerk, Waterpleinkerk. Laten we het samen ontdekken!

1.Waalse Kerk

Waalse Kerk
De Waalse Kerk in Amsterdam is een imposant gebouw met een rijke historie. Als een van de weinige bouwwerken die het bombardement van 14 mei 1940 overleefde, getuigt deze kerk van de veerkracht van de stad. Haar indrukwekkende façade met sierlijke torens en glas-in-loodramen trekt de aandacht van voorbijgangers.

Binnenin de kerk heerst een serene sfeer. Bezoekers kunnen genieten van de prachtige akoestiek terwijl ze luisteren naar het orgelspel van achter een glazen ruit. De kerk is versierd met schitterende muurschilderingen en beelden, die verhalen vertellen uit de Bijbel en de geschiedenis van de kerk. Een bezoek aan de Waalse Kerk is een must voor liefhebbers van architectuur en religieuze kunst.

Lees meer: Lijst 27 restaurants in Rotterdam

2.Eendrachtskapel

Eendrachtskapel
In het hart van de dynamische Rotterdamse wijk Eendracht, verscholen tussen de dagelijkse beslommeringen, ligt de Eendrachtskapel. Een oase van rust, een heilige ruimte waar de tijd vertraagt en de spirituele kracht van liefde zich openbaart.

Stap binnen in de kapel en laat de drukte van de stad achter u. Hier heerst een gevoel van sereniteit, waar de heilige geluiden van de Engelse mis op zondag om 18.00 uur de ruimte vullen. De kapel is een heiligdom van liefde, een baken van hoop, waar de oneindige kracht van het heilige u zal omhullen en uw ziel zal vervullen met vrede en inspiratie.

Lees meer: Lijst 27 koffietentjes in Rotterdam

3.Sint-Lambertuskerk

Sint-Lambertuskerk
De Sint-Lambertuskerk in Maastricht is een imposant bouwwerk dat je terugvoert in de tijd. Deze prachtige kerk, gelegen in het hart van de historische stad, straalt een serene rust uit die je meteen overweldigt. Binnenin word je betoverd door de gigantische mis en de majestueuze orgelmuziek die de gewelven vullen. Een wandeling door de kerk is een reis door de geschiedenis, met eeuwenoude architectuur en prachtige kunstwerken die je versteld doen staan.

Of je nu een religieuze ervaring zoekt of gewoon de adembenemende schoonheid wilt bewonderen, de Sint-Lambertuskerk is een must-see voor elke bezoeker van Maastricht. Kom langs en laat je meevoeren naar een wereld van vrede, geschiedenis en verwondering. Deze unieke kerk zal je voor altijd bijblijven als een onvergetelijke ervaring.

Lees meer: Lijst 32 brunch in Rotterdam

4.Breepleinkerk

Breepleinkerk
Breepleinkerk, de kerk waar 'Zingen maakt blij'! Stap vrijblijvend binnen en word verwelkomd door de gastvrije gemeenschap. Laat de hoopvolle liederen je hart verlichten en ga naar huis met een glimlach op je gezicht.

Ontdek de prachtige Breepleinkerk, een icoon van Nederlandse architectuur. De imposante kloktoren tikt al jarenlang de tijd weg, een vertrouwd baken in de buurt. Of je nu op zoek bent naar een spirituele ervaring of gewoon wilt genieten van de schoonheid, de Breepleinkerk is een bezoek meer dan waard.

Lees meer: Lijst 32 hotels in Rotterdam

5.Waterpleinkerk

Waterpleinkerk
In het bruisende hart van Rotterdam, aan de Waterplein, vind je een ontmoetingsplaats waar broeders en zusters samenkomen om God te dienen. De Waterpleinkerk is een gastvrije gemeenschap waar aanbidding en de uitleg van het Woord centraal staan.

Na de samenkomst is er tijd om na te praten over geloof en leven, in een ongedwongen sfeer. Of je nu een regelmatige kerkganger bent of voor het eerst binnenstapt, je bent van harte welkom om de warmte en gastvrijheid van deze gemeenschap te ervaren. Join us for worship, fellowship, and spiritual growth!

6.Stichting Grote Kerk te Rotterdam

Stichting Grote Kerk te Rotterdam
De Grote Kerk van Rotterdam, een juweel in het hart van de stad, is een architectonische schoonheid die u niet mag missen. Verloren in de tijd, weerspiegelt de kerk de grandeur van vervlogen tijden met haar gotische pracht en indrukwekkende klokkentoren. Haar imposante façade en uitnodigende binnenplaats, waar het standbeeld van de humanist Erasmus troont, lokken u naar binnen voor een reis door de geschiedenis.

Of u nu een liefhebber bent van klassieke muziek, die hier vaak weerklinkt, of gewoon een bewonderaar van architectonische kunst, de Grote Kerk zal u zeker bekoren. Maar haar metamorfose tot een exclusieve feestzaal, compleet met een centrale bar, zal u versteld doen staan. Het verleden ontmoet het heden in deze unieke locatie, waar uw zakelijke evenementen een onvergetelijke ervaring worden, vervuld van grandeur en een vleugje mystiek.

7.Rehobothkerk Rotterdam

Rehobothkerk Rotterdam
De Rehobothkerk in Rotterdam is niet alleen een historisch en architectonisch hoogtepunt, maar ook nog eens een handige testlocatie voor COVID-19. Je kunt er zelfs zonder afspraak terecht! Dus als je op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke manier om je te laten testen, dan is dit de plek voor jou.

Maar de Rehobothkerk is meer dan alleen een testlocatie. Het is ook een topwinkel met een nostalgische sfeer en vakbekwaam personeel. Of je nu op zoek bent naar bijzondere souvenirs, vintage kleding of gewoon een leuke dag uit met het gezin, de Rehobothkerk is zeker een bezoek waard.

8.Koningskerk

Koningskerk
Deze prachtige Koningskerk is niet alleen een spiritueel toevluchtsoord voor christenen, maar ook een gastvrije locatie voor uiteenlopende evenementen, waaronder intieme concerten. De toegewijde gemeenschap van vriendelijke en behulpzame mensen zorgt ervoor dat je je direct welkom voelt.

Zelfs in deze uitdagende tijden nemen ze de coronamaatregelen zeer serieus, waardoor je met een gerust hart kunt genieten van de spirituele inspiratie of culturele verrijking die deze kerk te bieden heeft.

9.Nederlandse Gereformeerde Kerk Rotterdam - Delfshaven

Nederlandse Gereformeerde Kerk Rotterdam - Delfshaven
Elke zondag is de Nederlandse Gereformeerde Kerk in Rotterdam-Delfshaven een haven van rust en spiritualiteit. In deze historische kerk, gelegen in het charmante Delfshaven, kun je je verbinden met God en je geloof verdiepen. De warme en gastvrije gemeenschap verwelkomt iedereen met open armen, ongeacht je achtergrond of levenspad.

Of je nu een trouwe kerkganger bent of op zoek bent naar een nieuwe spirituele thuis, de Nederlandse Gereformeerde Kerk in Rotterdam-Delfshaven is de perfecte plek voor jou. De inspirerende preken, prachtige muziek en hechte gemeenschap zullen je hart raken en je ziel voeden. Elke zondag is een kans om God te ontmoeten, je geloof te verdiepen en een gevoel van verbondenheid te ervaren dat je de hele week zal bijblijven.

10.Pelgrimvaderskerk

Een verborgen schatkamer vol historie en schoonheid

Pelgrimvaderskerk
  • Beoordeling: 4,5/5 (319 Review by google)
  • Adres:

    Aelbrechtskolk 20, 3024 RE Rotterdam, Nederland

  • Openingstijden:

    Gesloten

  • Voordelen:

    Mooie kerk in het centrum | Bezoek de kelder vol archeologische vondsten | Prachtige glas-in-loodramen

  • Nadelen:

    Het is jammer dat er geen rondleidingen mogelijk zijn | De kerk is niet altijd open | Parkeren in de buurt kan lastig zijn.

  • Architectuur
  • Geschiedenis
  • Religie
  • Kerk
  • Rotterdam

11.Oud-Katholieke Paradijskerk

Oud-Katholieke Paradijskerk
Post suggesties