Lijst 19 kerken in Watergraafsmeer Amsterdam

Jan de Vries

• Bijgewerkt: 2024-08-28

Samengesteld uit de beste lijsten over kerken in Watergraafsmeer Amsterdam, zorgvuldig samengesteld en onderzocht op betrouwbare websites en blogs. Bevat opvallende opties zoals Hofkerk Amsterdam, Oosterparkkerk, Muiderkerk, Elthetokerk, De Bron. Laten we het samen ontdekken!

1.Hofkerk Amsterdam

Hofkerk Amsterdam
In het hart van het sfeervolle Begijnhof in Amsterdam ligt de Hofkerk, een unieke plek die u zeker niet mag missen. In deze historische kerk, die al eeuwenlang het middelpunt van het hof vormt, vindt u een levendige gemeenschap en een oase van rust. Regelmatig worden er open dagen gehouden, waarbij u de kans krijgt om de schoonheid van de kerk te bewonderen en meer te leren over haar rijke geschiedenis.

De Hofkerk is niet alleen een architectonisch juweel, maar ook een plek waar het geloof nog steeds leeft. De kerkgemeenschap is groot en actief, en de kerkdiensten worden druk bezocht. Voor wie op zoek is naar een spirituele ervaring of gewoon wil genieten van de rust en schoonheid van een historische plek, is de Hofkerk een must-visit.

2.Oosterparkkerk

Oosterparkkerk
In het hart van Amsterdam-Oost verrijst de Oosterparkkerk, een oase van spiritualiteit en schoonheid. Laat de melodieuze klanken van het koor door je ziel zweven, terwijl Bijbelteksten zich als lichtgevende sterren op de muur projecteren. Geen geritsel van papier nodig, de woorden van wijsheid ontvouwen zich moeiteloos voor je ogen.

Deze intieme kerk is een melting pot van studenten en cultuurliefhebbers, die samenkomen om inspiratie en gemeenschap te vinden. De kleinschalige sfeer creëert een warme en uitnodigende ambiance, waar iedereen zich thuis voelt. Of je nu op zoek bent naar spirituele verdieping, artistieke expressie of gewoon een moment van bezinning, de Oosterparkkerk is de perfecte bestemming voor een onvergetelijke ervaring.

Lees meer: Lijst 28 koffietentjes in Watergraafsmeer Amsterdam

3.Muiderkerk

Muiderkerk
Zoek je een unieke plek om de schoonheid van Amsterdam te bewonderen? Bezoek dan de Muiderkerk, een prachtig historisch gebouw dat je adem zal benemen. Vanuit deze kerk geniet je van een adembenemend uitzicht over de stad, perfect voor mooie foto's tijdens je stadswandeling.

De Muiderkerk is een waar kunstwerk, met zijn indrukwekkende architectuur en prachtige interieur. Maak een wandeling door de kerk en bewonder de schitterende glas-in-loodramen, het majestueuze orgel en de verbluffende muurschilderingen. Laat je meeslepen door de rijke geschiedenis van deze kerk en ontdek de verhalen die achter haar muren verborgen liggen.

4.Elthetokerk

Elthetokerk
De Elthetokerk verwelkomt u met een vriendelijk gebaar: een boekenkastje aan de gevel, naast de voordeur. Een attente uitnodiging om te vertoeven en te genieten van de serene ambiance.

Kom binnen en laat u betoveren door de rijke historie van deze bijzondere plek. De cursus die u naast de kerk volgt, krijgt een extra dimensie wanneer u voor of na de les de tijd neemt om de serene sfeer van de Elthetokerk in u op te nemen.

Lees meer: Lijst 20 restaurants in Watergraafsmeer Amsterdam

5.De Bron

De Bron
De Bron is een gastvrije en liefdevolle gemeenschap waar iedereen welkom is, ongeacht hun achtergrond of overtuigingen. We geloven dat iedereen het verdient om met respect en waardigheid te worden behandeld, en we streven ernaar om een veilige en inclusieve omgeving te creëren voor iedereen die door onze deuren komt.

We zijn er trots op dat we een kerk zijn die de regenboogvlag hijst, als teken van onze steun aan de LGBTQIA+-gemeenschap. Wij geloven dat iedereen de liefde en acceptatie verdient die God voor ons allen heeft bedoeld, en we zullen ons blijven inzetten voor gerechtigheid en gelijkheid voor alle mensen.

6.De Kerk van Jezus Christus van de Laatste Dagen

De Kerk van Jezus Christus van de Laatste Dagen
De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen is dé plek om de waarheid over Jezus Christus te ontdekken. Onze kerk streeft ernaar dichter bij de mensen te komen en onze deuren staan wijd open voor iedereen die meer wil weten over het geloof.

Neem contact op met onze vriendelijke zendelingen, die je graag meer vertellen over de Kerk en je vragen beantwoorden. Samen kunnen we het pad verkennen naar eeuwige waarheid en geluk. Kom dichter bij Jezus Christus en laat je inspireren door de boodschap van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen.

Lees meer: Lijst 37 brunch in Watergraafsmeer Amsterdam

7.Koningskerk

Koningskerk
Welkom in de Koningskerk, een oase van gastvrijheid en architecturale schoonheid. Stap binnen en laat u omarmen door de serene sfeer, waar vriendelijke gezichten u verwelkomen met een warm gebaar. Ongeacht de gelegenheid, wij zorgen ervoor dat u zich thuis voelt in onze goed onderhouden kerk.

Onze prachtige glas-in-loodramen werpen een caleidoscoop van kleuren over de omgeving, waardoor een adembenemend schouwspel ontstaat. De ingewikkelde details en rijke tinten brengen de verhalen tot leven die ze uitbeelden. Elk raam getuigt van een ongeëvenaard vakmanschap en een onuitwisbare indruk op uw ziel.

8.Amsterdam City Church

Amsterdam City Church
Zet je zintuigen op scherp met de City Church Amsterdam. Ervaar de energie van de muziek, de helderheid van het woord en kom geïnspireerd de week door!

Bezoek deze gastvrije kerk in het hart van Amsterdam op zondag en ontdek een ruimte waar je je direct thuisvoelt. Samen met anderen kun je je geloof beleven in een inspirerende omgeving. De energieke muziek en het diepgaande woord zullen je geest verfrissen en je voorbereiden op een betekenisvolle week.

Lees meer: Lijst 22 hotels in Watergraafsmeer Amsterdam

9.Inspire

Inspire
Beleef de pure essentie van het Evangelie van Genade, zoals meesterlijk verkondigd door de apostel Paulus. In onze warme en verwelkomende gemeenschap vind je inspirerende preken die je hart zullen raken en je spirituele groei zullen voeden.

Onze kerk is een baken van hoop en genezing, waar je met open armen wordt ontvangen. Of je nu een ervaren gelovige bent of net je eerste stappen op het pad van geloof zet, onze gemeenschap staat klaar om je te ondersteunen en te begeleiden. Ervaar de transformerende kracht van het Evangelie van Genade en ontdek een leven vol betekenis en voldoening.

10.LIFEHOUSE Amsterdam

Lifehouse Amsterdam is een bijzondere kerk, waar mensen uit verschillende achtergronden samenkomen. De preken worden gehouden in het Nederlands en Indonesisch, wat de diversiteit van de gemeente weerspiegelt. Iedereen is hier welkom, ongeacht je leeftijd, achtergrond of overtuigingen.

Bij Lifehouse Amsterdam voel je je meteen thuis. De gemeenschap is warm en uitnodigend, en er is altijd wel iemand die je met open armen ontvangt. Of je nu op zoek bent naar een plek om te groeien in je geloof, of gewoon een plek waar je je thuis voelt, Lifehouse Amsterdam is de perfecte plek voor jou.

Lees meer: Lijst 22 kerken in Amsterdam

11.Apostolisch Genootschap

Het Apostolisch Genootschap is een fascinerende plek om te bezoeken, vooral voor liefhebbers van orgelmuziek. Dit unieke kerkorgel heeft een ongebruikelijke opstelling, met de pijpen verdeeld over twee verschillende afdelingen. Een deel bevindt zich achterin de kerk en het andere deel boven de preekstoel. Deze opzet zorgt voor een bijzondere en meeslepende akoestische ervaring.

De kerk is gastvrij en verwelkomt bezoekers graag om dit prachtige orgel te bewonderen en de rijke klanken ervan te ervaren. De orgelmuziek is van topkwaliteit en zal ongetwijfeld indruk maken op zowel kenners als casual luisteraars. Of u nu een religieuze bezoeker bent of gewoon een liefhebber van muziek, het Apostolisch Genootschap is een geweldige plek om te bezoeken en de schoonheid van het orgel te waarderen.

12.Safe Haven Church Amsterdam

Safe Haven Church Amsterdam

13.Stg. Univ. Kerk van Gods Rijk

Stg. Univ. Kerk van Gods Rijk

14.Wesley Methodist Church Amsterdam Society

Wesley Methodist Church Amsterdam Society

15.DoorBrekers Amsterdam

DoorBrekers Amsterdam

16.Ad Perus Amsterdam

17.R.K. kerk van de Heilige Familie

R.K. kerk van de Heilige Familie

18.Gerardus Majellakerk

19.Oude sacristie van de Hofkerk

Oude sacristie van de Hofkerk
Post suggesties