Lijst 13 kerken in Haarlemmermeer

Lisa Jansen

• Bijgewerkt: 2024-07-26

Samengesteld uit de beste lijsten over kerken in Haarlemmermeer, zorgvuldig samengesteld en onderzocht op betrouwbare websites en blogs. Bevat opvallende opties zoals Joannes de Doperkerk, Marktpleinkerk, Christelijke Gereformeerde Kerk (CGK) De Graankorrel, Calvary Chapel Haarlemmermeer, Protestantse Gemeente De Rank. Laten we het samen ontdekken!

1.Joannes de Doperkerk

Joannes de Doperkerk
Ontdek de adembenemende Joannes de Doperkerk, een schitterend voorbeeld van polderarchitectuur met een imposante beeldentuin. Stap binnen in deze heilige ruimte en word verwelkomd door de serene sfeer en de rijke geschiedenis die in elke hoek voelbaar is. De kerk is een oase van rust en reflectie te midden van het drukke stadsleven.

Wandel door de uitgestrekte beeldentuin en laat je inspireren door de meesterwerken van getalenteerde kunstenaars. De beelden vertellen verhalen uit de Bijbel en de geschiedenis en creëren een visuele symfonie die je zintuigen ontwaakt. De Joannes de Doperkerk is niet alleen een religieuze bestemming, maar ook een kunstgalerie in de open lucht, waar schoonheid en spiritualiteit elkaar ontmoeten.

2.Marktpleinkerk

Marktpleinkerk
Beleef de majestueuze Marktpleinkerk, een architectonisch meesterwerk dat het hart van Hoofddorp siert. Met zijn sierlijke torenspits en indrukwekkende gevel is deze kerk een waar sieraad voor de stad. Stap binnen en laat je verwonderen door het hoge gewelf en de prachtige glas-in-loodramen. De serene sfeer nodigt uit tot bezinning en inspiratie.

Of je nu een gelovige bent of gewoon op zoek bent naar een stukje geschiedenis en schoonheid, de Marktpleinkerk is een must-see. Dompel jezelf onder in de rijke historie van dit heilige huis en ontdek de verhalen die haar muren bewaren. Laat de architectuur je adem benemen en vind vrede en inspiratie in de serene ambiance.

Lees meer: Lijst 23 restaurants in Haarlemmermeer

3.Christelijke Gereformeerde Kerk (CGK) De Graankorrel

Christelijke Gereformeerde Kerk (CGK) De Graankorrel
De Christelijke Gereformeerde Kerk De Graankorrel is een oase van liefde en warmte, waar vrijwilligers hun hart en ziel leggen in het creëren van een gastvrije en inclusieve ruimte. Ongeacht je religieuze overtuiging, zul je worden verwelkomd met open armen en respect.

Bijzonder is deze kerk ook vanwege de eenvoudige, maar doeltreffende faciliteiten, zoals de ruime parkeerplaats. Zo kun je gemakkelijk en zonder stress op bezoek komen voor een coronaprik of andere activiteiten. De Christelijke Gereformeerde Kerk De Graankorrel staat voor een gemeenschap waar iedereen zich thuis voelt, en dat merk je bij elke stap die je hier zet.

4.Calvary Chapel Haarlemmermeer

Calvary Chapel Haarlemmermeer
Calvary Chapel Haarlemmermeer is een levendige en gastvrije kerk in het hart van Haarlemmermeer. Bij Calvary Chapel vinden we het belangrijk om een gemeenschap te zijn waar iedereen zich welkom voelt. We streven ernaar om mensen te helpen groeien in hun geloof en relaties met God en met elkaar.

Onze diensten zijn vol energieke aanbidding, relevante preken en praktische bijbelstudie. We bieden ook verschillende groeigroepen en bedieningen voor alle leeftijden en levensfasen. Of je nu een ervaren christen bent of op zoek bent naar meer, we nodigen je uit om deel uit te maken van onze gemeenschap. Je bent altijd welkom bij Calvary Chapel Haarlemmermeer!

Lees meer: Lijst 10 koffietentjes in Haarlemmermeer

5.Protestantse Gemeente De Rank

Protestantse Gemeente De Rank
De Protestantse Gemeente De Rank is een imposante kerk met een rijke historie. Afgelopen zaterdagavond werd er een prachtig concert gegeven door ons mannenkoor van 72 mannen, bijgewoond door maar liefst 470 luisteraars. De akoestiek in deze prachtige ruimte zorgde voor een onvergetelijke muzikale beleving.

Hoewel de jaarlijkse rommelmarkt dit jaar wat tegenviel qua aanbod, konden we rekenen op de vriendelijke en behulpzame vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor de gemeenschap. Hun enthousiasme en gastvrijheid maakten het bezoek aan De Rank tot een aangename ervaring.

6.Pelgrimskerk

Pelgrimskerk
De Pilgrimskerk is een aangename ontmoetingsplaats, omringd door vriendelijke mensen die je met open armen ontvangen. Verlies jezelf in de prachtige omgeving, waar het groen en kabbelende water een rustgevend decor vormen.

De kerk biedt een adembenemend uitzicht dat je ziel zal verrijken. Trek je schoenen uit en wandel over de zachte vloer, voel de geschiedenis onder je voeten. Laat de schoonheid van dit heilige gebouw op je inwerken en geniet van de serene sfeer die je omringt. Hier vind je troost, inspiratie en een gevoel van verbondenheid.

Lees meer: Lijst 22 brunch in Haarlemmermeer

7.Kerkcentrum De Ark

Kerkcentrum De Ark
Welkom bij Kerkcentrum De Ark, een warm en gastvrij huis van geloof waar je met liefde wordt omarmd. Hier vind je een levendige gemeenschap van geloofsgenoten, waar je je thuis voelt en geestelijk kunt groeien.

Verken de vele mogelijkheden die De Ark biedt: inspirerende kerkdiensten, boeiende studiegroepen, gezellige sociale bijeenkomsten en culturele evenementen. Of je nu op zoek bent naar verdieping in je geloof, verbinding met anderen of een plek om je talenten te ontplooien, bij De Ark vind je het allemaal. Laat je onderdompelen in een sfeer van liefde, acceptatie en groei, waar je je ziel kunt voeden en je geest kunt verrijken.

8.De Meerkerk

De Meerkerk, een oase van liefde en ondersteuning, verwelkomt je met open armen. Of je nu op zoek bent naar spirituele groei of gewoon een luisterend oor, onze gemeenschap staat klaar om je met geduld en compassie te begeleiden. Geen formele dresscodes, geen vooroordelen – we omarmen je precies zoals je bent. Bij De Meerkerk telt alleen je hart.

Word lid van onze hechte familie en ontdek de vreugde van ware acceptatie. Hier kijken we niet naar je uiterlijk, maar zien we de schoonheid in je ziel. Ervaar de warmte van een gemeenschap die zich om je bekommert en je helpt om je ware potentieel te ontvouwen. Sluit je aan bij De Meerkerk en voel de liefde die we delen.

Lees meer: Lijst 30 hotels in Haarlemmermeer

9.HH Engelbewaarderskerk

Bezoek de indrukwekkende HH Engelbewaarderskerk, een oase van rust en bezinning. Ervaar de serene atmosfeer, waar u zich kunt terugtrekken en tot uzelf kunt komen. De kerk biedt een gastvrije ruimte waar u welkom bent om te bidden, te mediteren of gewoon te genieten van de prachtige architectuur.

De HH Engelbewaarderskerk verwelkomt u met een vriendelijke gemeenschap en biedt inspirerende diensten, waarbij de Nederlandse taal toegankelijk is via een handig scherm. U kunt deelnemen aan spirituele bijeenkomsten, genieten van boeiende lezingen of gewoon de schoonheid van de kerk bewonderen. Kom en ontdek de HH Engelbewaarderskerk, een plek waar u uzelf kunt herbronnen en een diepere verbinding kunt vinden.

10.Witte Kerk

De Witte Kerk in Haarlemmermeer is niet alleen een prachtige plek om je geloof te belijden, maar ook een plek met een rijke historie. Gelegen in het hart van de stad, is de kerk al eeuwenlang een baken van hoop en inspiratie voor de plaatselijke gemeenschap.

Met zijn indrukwekkende architectuur, met inbegrip van de prachtige witgekalkte muren en de hoge klokkentoren, is de Witte Kerk een waar architectonisch meesterwerk. Het interieur is net zo adembenemend, met zijn hoge gewelven, kleurrijke glas-in-loodramen en prachtige orgel. Of je nu op zoek bent naar een plaats om te bidden, te mediteren of gewoonweg de schoonheid van de kerk te bewonderen, de Witte Kerk is de perfecte bestemming.

11.Oude Kerk - Protestantse gemeente te Heemstede

Oude Kerk - Protestantse gemeente te Heemstede

12.PKN gemeente De Lichtkring

PKN gemeente De Lichtkring
De PKN gemeente De Lichtkring is een fraaie locatie voor allerlei bijeenkomsten. Zo organiseert de VVE van mijn appartementencomplex hier al jarenlang haar jaarlijkse vergaderingen. De ligging is ideaal, met voldoende gratis parkeergelegenheid in de directe omgeving.

Het gebouw wordt echter niet alleen gebruikt voor kerkelijke doeleinden. De gemeente stelt haar ruimte ook ter beschikking aan andere groepen, zoals de Indonesische GBI. Dit laat zien hoe de PKN zich actief inzet voor de bredere samenleving. Met haar gastvrijheid en centrale ligging is De Lichtkring een aanrader voor vergaderingen, lezingen en andere bijeenkomsten.

13.Lichtbaken (Nederlandse Gereformeerde Kerk)

Lichtbaken (Nederlandse Gereformeerde Kerk)
Post suggesties