Lijst 17 wijnwinkels in Jordaan Amsterdam

Eva Bakker

• Bijgewerkt: 2024-07-05

Samengesteld uit de beste lijsten over wijnwinkels in Jordaan Amsterdam, zorgvuldig samengesteld en onderzocht op betrouwbare websites en blogs. Bevat opvallende opties zoals De Oude Kruik, Gall & Gall | Amsterdam | Westerstraat 178, Benelux Wine Co., Vindict Wine, World of Nix, De Alcoholvrije Slijterij | Amsterdam | De Jordaan. Laten we het samen ontdekken!

1.De Oude Kruik

De Oude Kruik
De Oude Kruik heeft een indrukwekkend assortiment wijnen, bieren en gedistilleerd. Of je nu een kenner bent of net begint met het ontdekken van de wereld van dranken, hier vind je gegarandeerd iets naar je smaak. Het personeel is deskundig en altijd bereid je te adviseren over de perfecte wijn-spijscombinatie voor jouw volgende culinaire avontuur. Mis deze aanrader niet!

De Oude Kruik blinkt uit in zijn uitgebreide selectie aan wijnen. Van klassieke Bordeaux tot nieuwe wereldwijnen, er is voor elk wat wils. Ook bierliefhebbers komen aan hun trekken met een zorgvuldig samengestelde selectie aan ambachtelijke bieren. En voor degenen die houden van sterke drank, is er een indrukwekkende verzameling aan gedistilleerd. Dus of je nu op zoek bent naar de perfecte fles om mee te nemen naar een dinerfeest of gewoon je eigen voorraad wilt aanvullen, De Oude Kruik is de place to be.

2.Gall & Gall | Amsterdam | Westerstraat 178

Gall & Gall | Amsterdam | Westerstraat 178

Lees meer: Lijst 37 wijnwinkels in Amsterdam

3.Benelux Wine Co.

Benelux Wine Co.
Benelux Wine Co. Een ware oase voor wijnliefhebbers!

Beleef een onvergetelijke avond bij Benelux Wine Co. De sfeervolle locatie ademt warmte en gezelligheid, waar jij en je geliefden in alle rust kunnen genieten van exquise wijnen. Onze ervaren wijnkenners begeleiden je door een reis van smaken en aroma's, waarbij je kennismaakt met de meest verfijnde wijnen uit de Benelux en daarbuiten.

4.Vindict Wine

Vindict Wine
Stap binnen in de wereld van wijn met onze SDEN-gecertificeerde cursus op niveau 2, gegeven in het hart van Amsterdam. Ondergedompeld in een gemoedelijke sfeer, proef je elke avond een scala aan smaken, terwijl onze ervaren docenten je begeleiden op jouw wijnreis. Van de basisbeginselen tot de verfijnde nuances, je verdiept je in de kunst van het wijnproeven en ontdekt de geheimen achter elk glas.

In het hart van Amsterdam vind je deze wijnwinkel, een oase voor wijnliefhebbers. Hun zorgvuldig samengestelde collectie omvat een breed scala aan wijnen, van betaalbare vondsten tot zeldzame juweeltjes. Of je nu een beginnende wijnliefhebber bent of een doorgewinterde connaisseur, hier vind je gegarandeerd de perfecte fles voor elke gelegenheid. Laat je verleiden door de aroma's en smaken die wachten om ontdekt te worden.

Lees meer: Lijst 37 koffietentjes in Jordaan Amsterdam

5.World of Nix, De Alcoholvrije Slijterij | Amsterdam | De Jordaan

World of Nix, De Alcoholvrije Slijterij | Amsterdam | De Jordaan
Nix & Nix: De alcoholvrije slijterij in hartje Jordaan Stap binnen in de wereld van Nix & Nix, de unieke alcoholvrije slijterij in Amsterdam. Ontdek een uitgebreide selectie van premium alcoholvrije dranken, van verfijnde wijnen tot ambachtelijke bieren en speciale cocktails. Bij Nix & Nix geniet je van een avondje uit zonder de kater. Dompel je onder in de smaakvolle wereld van alcoholvrije opties, die je smaakpapillen zullen verrassen en je lichaam zullen sparen.

Laat je verwennen door onze deskundige medewerkers die je graag adviseren over de beste alcoholvrije drankjes voor elke gelegenheid. Of je nu op zoek bent naar een alcoholvrije wijn om te combineren met een gastronomisch diner, een verfrissend biertje om te delen met vrienden, of een feestelijke mocktail om het leven te vieren, Nix & Nix heeft het allemaal. Kom langs en ontdek de wondere wereld van alcoholvrije dranken en geniet van een onvergetelijke avond zonder zorgen.

6.De Wijnwinkel

De Wijnwinkel
De Wijnwinkel is een klein, maar fijn paradijs voor wijnliefhebbers. Hun zorgvuldig samengestelde assortiment van natuurlijke en biodynamische wijnen uit Europa laat je hart sneller kloppen. Of je nu op zoek bent naar een betaalbare everyday-wijn of een bijzondere fles voor een speciale gelegenheid, hier vind je gegarandeerd jouw favoriet.

Laat je verrassen door de deskundige en vriendelijke bediening die je met passie en kennis helpt bij je keuze. Ontdek de verborgen pareltjes, zoals de Bourgogne voor slechts €20 of de Riesling voor €23. En vergeet ook de selectie sterke dranken en natuurwijnen niet, die het aanbod compleet maken. De Wijnwinkel is dé plek voor iedereen die van wijn houdt en op zoek is naar een unieke en smaakvolle ervaring.

Lees meer: Lijst 20 brunch in Jordaan Amsterdam

7.Wijnkoperij Au Paradis

Wijnkoperij Au Paradis
Ontdek de charmante Wijnkoperij Au Paradis, een oase voor wijnliefhebbers die zich net buiten het bruisende stadscentrum bevindt. Deze intieme boetiek herbergt een zorgvuldig samengestelde collectie Franse wijnen, perfect voor zowel doorgewinterde kenners als beginnende wijnliefhebbers. Stap binnen en laat je betoveren door de ambiance van een traditionele wijnkelder, waar elke fles een verhaal vertelt over het Franse terroir.

Van elegante Bordeaux tot verleidelijke Bourgognes, de selectie van Au Paradis biedt een reis door de beroemdste wijnregio's van Frankrijk. Of je nu op zoek bent naar een klassieke Château Margaux om een speciale gelegenheid te vieren of een betaalbare Beaujolais voor een ontspannen avond thuis, het deskundige team staat klaar om je te begeleiden bij het vinden van de perfecte wijn voor elke smaak en budget.

8.Rebel Wines

Rebel Wines
Rebel Wines is een bijzondere wijnwinkel in Amsterdam. Hier vind je een uitgebreide selectie aan natuurlijke wijnen, zorgvuldig geselecteerd door eigenaar Carl. Met zijn jarenlange ervaring en passie voor wijn, kan Carl je helpen bij het vinden van de perfecte wijn voor elke gelegenheid. Laat je verrassen door de unieke smaken en geuren van natuurlijke wijnen, vrij van chemische toevoegingen en vol pure expressie.

Of je nu een doorgewinterde wijnliefhebber bent of net begint met het ontdekken van de wereld van wijn, bij Rebel Wines ben je aan het juiste adres. Carl staat klaar om je te begeleiden bij je reis en je te voorzien van deskundig advies en boeiende verhalen over de wijnen en wijnmakers achter elke fles. Breng vandaag nog een bezoek aan Rebel Wines, proef de passie en laat je meenemen op een culinaire reis vol smaak en ontdekking.

Lees meer: Lijst 19 restaurants in Jordaan Amsterdam

9.Gall & Gall | Amsterdam | Elandsgracht 5

Gall & Gall | Amsterdam | Elandsgracht 5

10.bob Nederlandse wijn - Jordaan

bob Nederlandse wijn - Jordaan
Dompel jezelf onder in de rijke wereld van Nederlandse wijnen bij Jordaan Geweldig! Wijnen van eigen bodem, met elk een uniek verhaal, vertellen je over de passie en expertise van onze wijnmakers.

Ervaar een scala aan lokale wijnen, waaronder de verfijnde Pinot Noir en de fonkelende bubbels van onze mousserende wijn. Neem een fles mee naar huis en geniet ervan met vrienden of familie, en laat de smaken je meenemen op een culinaire reis door Nederland. Of stap binnen in ons sfeervolle proeflokaal en geniet van een glas wijn terwijl onze wijnkenner je meeneemt door de aroma's en smaken. Ontdek de geheimen achter elke druppel en ervaar de uitzonderlijke kwaliteit van Nederlandse wijnen. Kom naar Jordaan Geweldig en laat je verrassen door de verborgen schatten van onze wijncultuur!

11.Alex Wijnen

Alex Wijnen
Alex Wijnen is een schitterende wijnwinkel waar je wordt geholpen door een uiterst vriendelijke eigenaar. Hij deelt maar al te graag zijn kennis en laat je rustig proeven. Bovendien heeft hij een prachtige selectie wijnen.

12.a sense of Place Amsterdam / ASOP Wines

a sense of Place Amsterdam / ASOP Wines
Bij ASOP Wines in hartje Amsterdam word je meteen vrolijk van de kleurrijke etiketten en de gemoedelijke sfeer. De winkel heeft een bijzonder assortiment natuurlijke wijnen en biologische siropen, waarmee je heerlijke alcoholvrije drankjes kunt maken. Eigenaar Jasper is een echte kenner en vertelt je met passie over de duurzame wijnen in zijn zaak.

Of je nu op zoek bent naar een bijzondere fles wijn voor een speciale gelegenheid of gewoon wilt genieten van een glas natuurlijke wijn op het terras, bij ASOP Wines ben je aan het juiste adres. De wijnen zijn zorgvuldig geselecteerd van kleine, onafhankelijke wijnmakers die werken met respect voor het milieu. Kom langs en laat je verrassen door de unieke smaken en de persoonlijke benadering van Jasper.

13.Wijnen & Gedistilleerd "Quinta"

Stap binnen bij Wijnen & Gedistilleerd "Quinta" en laat je onderdompelen in een wereld van smaken en aroma's. Onze uiterst deskundige eigenaar leidt je met passie door de exquise selectie wijnen en andere sterke dranken, waarbij hij je laat kennismaken met de verfijnde nuances van elk meesterwerk.

In het hart van het pittoreske Jordaan, aan de rand van de grachten, vind je deze wijnwinkel die meer dan alleen zijn naam doet vermoeden. Met zijn charmante ambiance en uitnodigende sfeer nodigt Quinta je uit om te ontdekken, te proeven en jezelf over te geven aan de pure vreugde van het genieten.

14.Wijnclub Amsterdam

Wijnclub Amsterdam

15.wijnen.nl - De online wijnwinkel

wijnen.nl - De online wijnwinkel

16.Casa del Vino

Casa del Vino

17.Fransewijnwinkel.nl

Fransewijnwinkel.nl
Post suggesties